Foto: Bildbyrån

En tredjedel av Valencias trupp coronasmittad

Uppdaterad
Publicerad

Spanien är ett av länderna där antalet coronafall har ökat snabbt senaste veckan.

Covid-19 har slagit extra hårt mot spanska klubben Valencia, som under måndagen meddelade att 35 procent av klubbens spelare och anställda har testats positivt för viruset.

Den 19 februari reste spanska fotbollsklubben Valencia till Milano för åttondelsfinalen mot Atalanta i Champions League (Atalanta kunde inte använda sin hemmaarena).

Både Milano och Atalantas hemstad Bergamo har drabbats ytterst hårt av coronavirusutbrottet.

Corona och idrott

Mer än en tredjedel har insjuknat

Den 10 mars tog Valencia emot Atalanta för returmötet hemma på Mestalla arena och matchen spelades inför tomma läktare. Kvällen slutade med förlust för hemmalaget: 4-3 efter show av Atalantas slovenska stjärna Josip Ilic. Sammanlagda resultatet blev 8-4 till italienarnas favör.

Som salt i såren har nu coronaviruset smittat mer än en tredjedel av det spanska laget, inklusive personal. Det meddelar klubben i ett pressmeddelande.

”Alla fallen är lindriga och individerna är isolerade i sina hem med medicinsk övervakning”, skriver Valencia.

Stränga åtgärder hade införts – hjälpte inte

Redan under söndagen kom beskedet att fem personer insjuknat, nu ska det enligt medieuppgifter röra sig om ytterligare nio fall.

”Trots att stränga åtgärder infördes inför matchen mot Atalanta i Milano, ett högriskområde enligt italienska myndigheter, visar de senaste testerna att exponeringen ändå var tillräcklig för att 35 procent skulle smittas”, fastslår klubben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet