Gaëlle Enganamouit hann bara spela femton minuter av den allsvenska premiären. Foto: Bildbyrån

Tuff smäll för Rosengård: Enganamouit korsbandsskadad

Uppdaterad
Publicerad

FC Rosengårds Gaëlle Enganamouit bars gråtande av planen i lördags. I dag kom domen efter magnetröntgen. Korsbandet är skadat. ”Det är inte säkert att det är helt av. Vi får se efter en titthålsundersökning i morgon,” skriver FC Rosengårds vd Klas Tjebbes i ett sms till SVT Sport.

Hur länge anfallsstjärnan blir borta är osäkert. I morgon kommer det att utföras en titthålsundersökning för att se om korsbandet är av eller inte. Efter det är det enklare att förutspå hur lång rehabiliteringsperioden kommer bli.

– Troligtvis spelar hon inte mer i år, säger FC Rosengårds sportchef Therese Sjögran till Aftonbladet.

Skadan på korsbandet kunde konstateras efter en magnetkameraröntgen på måndagen.

Det var i lördagens möte med Kristianstad som Gaëlle Enganamouit tvingades gå av planen efter bara femton minuter.

Hade haft känningar i låret

– Hon landade konstigt efter att hon hoppat över deras målvakt. Sedan hade hon för ont för att undersökas på platsen. Hon har haft känningar i baksidan tidigare men var redo för ett inhopp, sa Rosengårds sjukgymnast Malin Lundgren till SVT Sport då.

Gaëlle Enganamouit utsågs förra året till Afrikas bästa spelare och vann damallsvenskans skytteliga med sina 18 mål

Gaëlle Enganamout värvades till mästarklubben efter ett succéår i Eskilstuna. Skyttedrottningen skulle förstärka Rosengård efter spelartappen när Anja Mittag och Ramona Bachmann försvann till europeiska storklubbar förra sommaren.

Skadorna i FC Rosengård

Amanda Ilestedt, landslagsbacken har varit i månader i sviterna av en krånglande rygg. Tillbaka i träning men inte i matchform.

Erin McLeod, den kanadensiska landslagsmålvakten hann inte spela många minuter i FC Rosengård-tröjan innan hon skadade knäet allvarligt i den första kvartsfinalen i Champions League mot Frankfurt. Blir borta från spel i upp till två år. En skada på korsbandet konstaterades, bland annat.

Sofie Ljuge Pedersen, den danska mittfältaren har haft en allvarlig hjärnskakning och är inte tillgänglig för spel.

Zecira Musovic, den lovande målvakten bröt armen tidigare i år. Har kommit en bra bit på vägen i sin rehabilitering, men är inte i matchform ännu.

Natasha Andonova, anfallaren fick bäras av planen i lördagens möte med Kristianstad. Besvärades av nacksmärtor men är förmodligen snart tillbaka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.