Kamerun vägrar spela vidare efter domarens beslut. Foto: Bildbyrån

Märkliga scenerna – här vägrar Kamerun sätta i gång spelet

Märkliga scener utspelade sig i åttondelsfinalen i VM mellan England och Kamerun.

Först vägrade Kamerun att sätta i gång spelet när England gjorde 2–0 efter videogranskning.

Sedan brast anfallaren Ajara Nchout ut i tårar när hennes reducering dömdes bort.

I den 15:e minuten fick målvakten Anette Ngo Ndom ett hjärnsläpp och plockade upp bollen i eget straffområde efter en hemåtpassning. Ett misstag man sällan ser på så hög nivå. Domaren blåste för indirekt frispark och Steph Houghton dunkade in 1–0 från nära håll.

I samband med avblåsningen uppmärksammade kamerorna hur Augustine Ejangue, som stod för hemåtpassningen, spottade på Toni Duggans arm. Duggan uppmärksammade den kinesiska domaren Qin på loskan, men utan respons.

I slutet av den första halvleken hade England ytterligare en boll i mål, men domaren vinkade av för offside på Ellen White. Efter VAR-granskning ändrade domaren sitt beslut och målet godkändes. Målet var Whites fjärde i turneringen och följdes av märkliga scener när Kamerun protesterade mot beslutet genom att vägra sätta i gång spelet. Publiken buade högljutt åt agerandet.

Uppges anklaga Fifa för rasism

– Kamerun behöver kylas ner. Deras spelare måste dricka lite vatten och få lite is i nacken. Förbundskaptenen måste göra någonting, samla laget och få upp deras självförtroende igen, säger förra storspelaren Hope Solo i brittiska BBC Radio.

Enligt BBC grät vissa av Kameruns spelare i spelartunneln på väg ut från planen, och vissa anklagade Fifa för rasism.

I den andra halvleken reducerade Kamerun direkt till 1–2 genom Ajara Nchout, men målet videogranskades och dömdes bort för offside. Nchout blev då fullkomligt vansinnig och gestikulerade vilt. Förbundskaptenen Alain Djeumfa tvingades krama om Nchout hårt för att lugna henne, samtidigt som anfallaren brast ut i tårar.

I stället ökade Alex Greenwood på till 3–0 i den 58:e minuten efter en lågt slagen hörna av Toni Duggan. England ställs nu mot Norge i kvartsfinalen.