England chockat på stopptid

England var på väg mot den första premiärsegern vid ett EM. Men på tilläggstid skickade Vasilij Berezutskij in kvitteringen och fixade 1–1 för Ryssland. ”Vi är missnöjda med slutet. Vi dominerade och hade flest målchanser”, säger Joe Hart till SVT Sport.

Med bara minuten kvar att spela kom målet som fällde England – Vasilij Berezutskij skickade iväg en boll som gick över samtliga spelare i straffområdet och i mål.

– Vi är missnöja med slutet, men glada över sättet vi genomför matchen. Vi dominerade och hade flest målchanser, så det finns mycket positivt att ta med, säger Englands målvakt Joe Hart till SVT Sport.

Fotbolls-EM

Matchen slutade 1–1 och England får därmed forsätta sin jakt på den första segern i en EM-premiär.

– Vi gjorde allting rätt, vi ägde spelet från början till slut, säger Eric Dier.

Frisparksmål gav engelsk ledning

Just Dier såg ut att bli matchvinnare för England med kvarten kvar att spela. Frisparken strax utanför straffområdet gick nästan mitt i mål men Igor Akinfejev hann trots det inte dit.

Och dessförinnan hade England skapat en dubbelchans – kapten Wayne Rooneys nick tippades först i ribban och därefter högg Adam Lallana på returen och prickade stolpen.

Lallana hade chans att spräcka nollan redan i den första halvleken. 28-åringen avslutade ett fint anfall med ett lågt skott tätt utanför i minut 22.

Ett inte ofarligt Ryssland hotade med snabba omställningar och laget rivstartade den andra halvleken när ett inspel längs marken så när nådde en rysk fot i straffområdet.