Foto: TT Nyhetsbyrån

Englands förbundskapten sparkad

Uppdaterad
Publicerad

Mark Sampson har fått sparken från sitt jobb som engelsk förbundskapten.

Sampson anklagas för att ha diskriminerat två landslagsspelare – men förbundet uppger att 34-åringen sparkas med anledning av ”opassande och oacceptabelt uppträdande” i ett tidigare jobb.

Beskedet kommer en dag efter att hans England besegrat Ryssland 6-0 i inledningen av VM-kvalet – då flera spelare målfirade tillsammans med sin förbundskapten.

34-åringen tog över som förbundskapten 2013 och har lett England till två raka semifinaler i stora mästerskap.

Chelsea-anfallaren Eniola Aluko har tidigare anklagat Sampson för rasism, men han har friats från misstankarna i två utredningar av förbundet och själv har han förnekat anklagelserna.

Förbundet menar i stället att orsaken till hans avsked är att han misskött sig under sin tid som klubblagstränare på ungdomsnivå i Bristol Citys damorganisation.

Förbundet hävdar att man först i förra veckan blivit medvetna om Sampsons uppträdande i Bristol – en klubb han lämnade 2013.

Förbundet säger att det finns ”tydliga bevis på olämpligt och oacceptabelt beteende av en tränare”.

Fler detaljer ville man inte ge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.