Sverige inleder EM-slutspelet mot Spanien 15 juni nästa år. Foto: Bildbyrån

Enormt tryck på svenska EM-biljetter

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit ett näst intill rekordstort tryck på Svenska fotbollförbundet de senaste dagarna. Tiotusentals svenska supportrar har ansökt om att få biljetter till landslagets matcher under sommarens EM-slutspel.

– Det värsta jag varit med om på massor av år, säger Christoffer Lund, biljettansvarig på förbundet, till SVT Sport.

I går var sista dagen att ansöka om att få ta del av förbundets biljetter till Sveriges matcher under sommarens EM-slutspel. Trycket har varit enormt och trots att Sverige tilldelats fler biljetter än vanligt så är efterfrågan betydligt större än tillgången.

– Jag har pratat med kollegor som varit med under lång tid och trycket på biljetter nu har inte varit så hårt sen VM i Tyskland 2006, säger Christoffer Lund, biljettansvarig på Svenska fotbollförbundet, till SVT Sport. 

Herrlandslaget i fotboll

En av anledningarna till att många vill ha biljetter kan, enligt Lund, bero på den relativt korta resvägen samt det faktum att Sverige fick två av gruppspelsmatcherna i Dublin.

– Det kommer att vara bra organiserat av olika supportergrupper framför allt i Dublin så det är klart att det kommer att vara häftigt att uppleva stämningen där, säger Lund.

Fler biljetter från Uefa

Inför sommarens EM-slutspel har fler biljetter än vanligt gått ut till supportrar. Sverige har fått 10 000 biljetter och det är betydligt fler än vad som tilldelades under senaste VM-slutspelet.

Även om det finns fler biljetter än vanligt så kommer majoriteten av fansen som ansökt att bli utan. Det finns dock en liten förhoppning om nya biljetter när den sista playoff-matchen är spelad.

– Vi försöker ha en bra kommunikation med Uefa om nästa säljfas. När de sista kvalmatcherna är spelade så kan det komma att släppas fler biljetter. Vi vet inte vad som finns kvar men vi har sagt till våra fans att hålla utkik på uefa.com samt vår egen hemsida, säger Christoffer Lund.

ARKIV: Här blir EM-platsen klar (15 november 2019)

Sveriges gruppspelsmatcher i EM

15 juni

Spanien-Sverige Estadio San Mamés, Bilbao kl 21.00

19 juni

Sverige-vinnare play off B Aviva Stadium, Dublin kl 15.00

24 juni

Sverige-Polen Aviva Stadium, Dublin kl 18.00

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet