Eric Smith lämnar Halmstad för IFK Norrköping Foto: TT Bild

Eric Smith klar för IFK Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Den 19-årige fotbollstalangen Eric Smith värvas av IFK Norrköping och lämnar därmed sin moderklubb Halmstad. Den unga mittfältaren har skrivit på ett fyraårskontrakt med de regerande svenska mästarna.

Den 19-årige mittfältaren Eric Smith lämnar Halmstad för IFK Norrköping. Smith var även aktuell för Charlton i den engelska andradivisionen, men tackade nej och valde i stället att gå till Norrköping. Han har nu skrivit på ett fyraårskontrakt med klubben.

– Norrköping var ett bra steg för mig. Jag gillar Jannes sätt som tränare och Norrköpings sätt att spela fotboll. Jag är tacksam för allt HBK gjort för mig, men jag kände att det var dags att ta ett nytt steg.

– Vi har nöjet att hälsa Eric välkommen till IFK. Han har trots sin ringa ålder redan gjort 35-40 allsvenska matcher. Han har redan tagit några steg och vi hoppas och tror att han ska ta stora steg med oss, sade IFK Norrköpings manager Janne Andersson på presskonferensen

Lämnar modeklubben

Smith är en Halmstadprodukt och har spelat i klubben hela sitt liv. 2014 fick han a-lagskontrakt och debuterade i allsvenskan samma vår. Smith är dessutom landslagsmeriterad och har spelat matcher i den blå-gula tröjan både med U17- och U19-landslaget.

– Jag ser fram emot att utvecklas i klubben. Det är smickrande när svenska mästarna hör av sig till en.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.