Foto: Bildbyrån.

Erik Hamrén klar för sydafrikansk klubb

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges före detta förbundskapten i fotboll, Erik Hamrén, har fått nytt jobb som general manager i den sydafrikanska klubben Mamelodi Sundowns.

– Det känns väldigt spännande och som en härlig utmaning, säger Hamrén till SVT Sport.

Hamrén var förbundskapten för Sveriges herrlandslag mellan åren 2009 och 2016, där EM i Frankrike blev hans sista framträdande. Efter det har Hamrén agerat rådgivare för Örgryte i superettan, men nu står det klart att han flyttar till Sydafrika och blir general manager för Mamelodi Sundowns.

– Jag känner att jag utvecklade mig som ledare och människa under åren utomlands i Danmark och Norge, så jag förväntar mig att lära mig mycket under min Sydafrikatid.  Jag ser fram emot att som Head of Technical, med min kunskap och erfarenhet från Europeisk fotboll, vara en del av ett team att göra Sundowns till Sydafrikas och Afrikas bästa lag, säger Hamrén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.