Michael Krohn-Dehli och Christian Eriksen. Foto: Bildbyrån

Eriksen borta mot Sverige – han ersätter stjärnan

Uppdaterad
Publicerad

Danmarks största stjärna Christian Eriksen ska bli pappa och spelar därför inte i kvällens landskamp mot Sverige på Friends arena. Då har den danska förbundskaptenen Åge Hareide pekat ut en ersättare – Michael Krohn-Dehli.

– Michael är den som kan ersätta Christian Eriksen om det skulle hända något med honom, säger den tidigare Malmötränaren till TV2 och syftar då också på VM.

Om man bortser från Eriksen så tänker Hareide ställa upp med samma elva som han han har planerat att mönstra i VM-premiären mot Peru.

– Vi kommer att spela med det lag som ska starta mot Peru, men det blir nog inte fulla minuter på så många spelare, säger han.

Herrlandslaget i fotboll

Krohn-Dehli kan alltså ta platsen som spelfördelare mot Sverige. Från 2015-2018 spelade han i Sevilla och i januari i år gick han till Deportivo La Coruña.

Själv hoppas Krohn-Dehli ändå att Eriksen hålls frisk under VM.

– Låt oss hoppas att det inte händer något med Christian, men förstås skulle jag göra allt jag kan för att ersätta honom om jag fick den uppgiften.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet