Eriksson inför CL-mötet med Lyon: ”Viktigt att inte ha för stor respekt”

Uppdaterad
Publicerad

Tre år i rad har Lyon vunnit Champions League. När semifinalspelet nu sätter igång vill Chelsea sätta stopp för det franska storlaget.

– Lyon är otroligt duktiga men för oss blir det viktigt att inte ha för stor respekt för dem, säger Londonlagets Magdalena Eriksson till SVT Sport.

På påskdagen drar semifinalerna i Champions League igång. Fridolina Rolfös Bayern München inleder hemma mot Barcelona och regerande mästaren Lyon tar emot svensklaget Chelsea.

– Det känns otroligt häftigt. Det är sådana matcher man vill spela, säger Chelsea-försvararen Magdalena Eriksson till SVT Sport.

Chelsea, som slog ut Paris Saint-Germain i kvartsfinalen, har förutom Eriksson också Jonna Andersson och målvakten Hedvig Lindahl i truppen.

”Vi vet att vi kan spela bra”

I Lyon, som är femfaldig CL-vinnare, spelar bland annat norska storstjärnan Ada Hegerberg. Men Magdalena Eriksson tror att Chelsea kan utmana.

– Det kan ha gynnat oss att vi mötte franskt motstånd tidigare när vi mötte PSG, som har hållt ganska jämn nivå med Lyon. Vi vet att vi kan spela bra mot ett franskt lag. Lyon är otroligt duktiga, har otroligt många bra spelare men för oss blir det viktigt att inte ha för stor respekt för dem. Jag tror att de kan passa oss bra.

Hur stort skulle det vara att gå till final?

– Det vore en stor dröm. Det är det man drömmer om mest på klubblagsnivå.

Semifinalerna i Champions League

21 april  Lyon-Chelsea

21 april  Bayern München-Barcelona

28 april  Barcelona-Bayern München

28 april  Chelsea-Lyon

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.