Magnus Eriksson gjorde två mål för sitt San José Earthquakes i MLS-slutspelet.

Eriksson visar målform – sköt San José till kvartsfinal

Förre allsvenske skyttekungen Magnus Eriksson visade målform i amerikanska MLS-slutspelet. 30-åringen gjorde två mål, båda på straff, för sitt San José Earthquakes i segern med 5-2 över Real Salt Lake.

Eriksson gjorde båda målen i andra halvlek. I den 49:e minuten gav han San José ledningen med 2-1, och den ledningen släppte aldrig Earthquakes – som nu är klart för kvartsfinal i MLS.

Laget gick ifrån till 3-1 och 4-2 innan det var dags för den förre skyttekungen i Djurgården att ta sats från elvameterspunkten igen.

Säker från straffpunkten

Han gjorde inget misstag den gången heller när han fastställde slutresultatet till 5-2 och San José har fått en fin start på slutspelet.

– Jag hade en bra känsla före båda straffarna, så det var aldrig någon tvekan från min sida, säger Magnus Eriksson till nyhetsbyrån AP.

I en annan av åttondelsfinalerna blev det förlust och uttåg ur slutspelet för svenske landslagsspelaren Gustav Svensson och hans Seattle Sounders, efter att laget fått se sig besegrat av Los Angeles FC med 1-4.

Gustav Svensson spelade 90 minuter för Seattle, som var regerande ligamästare.

MER MLS: Här protesterar spelarna mot rasismen (9 juli 2020)