Jonas Eriksson efter den avbruta matchen. Foto: Bilbyrån

Eriksson: ”Han grät och var i chock”

Uppdaterad
Publicerad

Jonas Eriksson var med och tog beslutet om att avbryta matchen mellan IFK Göteborg och Malmö. Efteråt berättade han om kollega som grät och var i chock. ”Att fortsätta var inte ett alternativ”, säger Eriksson till C More.

Det var med en knapp kvart kvar av toppmötet mellan IFK Göteborg och Malmö FF på Gamla Ullevi som ett knallskott kastades mot den tidigare IFK-spelaren Tobias Sana och brände av i närheten av honom och en assisterande domare.

Efter 30 minuters avbrott togs beslutet att matchen inte skulle spelas klart. Jonas Eriksson, som var huvuddomare för kvällen, var efteråt mycket nedslagen.

– Det är helt förkastligt. Ett knallskott kastades nära en spelare och min kollega Mathias (Klasenius). Han grät och var i chock, att fortsätta var inte ett alternativ. Det är galet, det som händer. Att kasta ett knallskott mot en spelare, ledare eller domare är helt oacceptabelt. De som tycker att det är okej hör inte hemma på en allsvensk arena, säger huvuddomaren Jonas Eriksson till C More.

”En dåre tar bort fotbollsfesten”

Några men rent fysiskt ska Klasenius inte ha fått efter knallskottet, enligt Eriksson.

– Mathias börjar komma tillbaka lite. Men han är inte beredd att fortsätta. Medicinskt tror jag att han är okej, men han är chockad. Det känns tungt, att en dåre tar bort fotbollsfesten är för jäkligt, fortsätter han.

Daniel Andersson, sportchef i Malmö FF, kommenterar det inträffade så här:

– Det är liknande med Tobias (Sana), han är skärrad av händelsen, ungefär samma kan jag tänka mig. Det är fruktansvärt tråkigt, ett rötägg som förstör. Jag stöder helt beslutet att avbryta matchen, säger Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.