Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SNTV/Manchester City

Erling Braut Haaland klar för Manchester City

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det äntligen klart.

Erling Braut Haaland är klar för Manchester City.

Han har skrivit på ett femårskontrakt med storklubben.

– En superbra flytt för mig, säger han.

Redan för en dryg månad sedan meddelade Manchester City på sin hemsida att man kommit överens med Borussia Dortmund om en övergång.

Det personliga kontraktet har dock inte varit klart. Förrän nu.

”Är en stolt dag”

I dag, dagen efter att Haaland med två mål och en målgivande passning låg bakom Norges seger mot Sverge i Nations League, skriver City på sin hemsida att 21-årige Haaland skrivit på ett femårskontrakt med Manchester City.

– Detta är en stolt dag för mig och min familj. Jag har alltid tittat på City och har älskat att göra det de senaste säsongerna. Det går inte att låta bli att beundra deras spelstil, det är spännande och de skapar många chanser, vilket är perfekt för en spelare som mig. Det finns så många världsklassspelare i truppen och Pep (managern Guardiola) är en av tidernas bästa managers, så jag tror att jag är på rätt plats för att uppfylla mina ambitioner, säger Haaland på Citys hemsida.

”Vill göra mål”

Erling Braut Haalands pappa Alf-Inge Haaland spelade i Manchester City 2000-03. Han skrev på för Manchester City för exakt 22 år sedan, den 13 juni 2000. Nu ser hans son – som föddes bara ett par veckor innan faderns debut i City – fram emot att spela för dem.

– Jag vill göra mål, vinna troféer och bli en bättre fotbollsspelare, och jag är övertygad om att jag kan göra det här. Detta är en superbra flytt för mig och jag kan inte vänta på att få sätta igång med försäsongen, säger han.

Sedan Erling Braut Haalands flytt från österrikiska Salzburg till tyska Borussia Dortmund i januari 2020 har han gjort imponerande 86 mål på 89 tävlingsmatcher.

Här blir Haaland hjälte mot Sverige igen:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.