Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här pressas Haaland om kritiken mot City Foto: Bildbyrån/NRK

Erling Braut Haalands svar efter kritiken mot övergången till Manchester City

Uppdaterad
Publicerad

Tillbaka i norska landslaget efter övergången till Manchester City. Då fick Erling Braut Haaland direkt svara på frågor om Citys kritiserade ägare.

– Det är ganska kraftiga anklagelser du kommer med. När du säger så där kan jag inte annat än att inte säga så mycket om det, svarade Haaland.

När Erling Braut Haaland gjorde sin första presskonferens med landslaget efter övergången till Manchester City fick han direkt svara på frågor om klubbens ägare.

Norska TV-kanalen NRK frågade Haaland vad han ansåg om anklagelserna om brott mot mänskliga rättigheter som ägaren anklagas för.

– Först och främst har jag aldrig träffat dem. Jag känner dem inte på det sättet. Det är ganska kraftiga anklagelser du kommer med. När du säger så där kan jag inte annat än att inte säga så mycket om det. Jag tycker att det skulle bli lite för tråkiga ord, säger Haaland.

City ägs av Shejk Mansour som är medlem i Förenade Arabemiratens kungliga familj och en del av regeringen i Abu Dhabi.

KLIPP: Här pressas Haaland om kritiken mot City (21 september 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här pressas Haaland om kritiken mot City Foto: Bildbyrån/NRK

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.