Petra Andersson lämnar AIK för att spela med Eskilstuna nästa säsong. Foto: Bildbyrån

Eskilstuna ersätter Petra med Petra

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen valde Petra Larsson att avsluta sin fotbollskarriär. På onsdagen ersatte Eskilstuna landslagsmittfältaren med en annan mittfältare vid namn Petra, AIK:s och U23-landslagets lagkapten Petra Andersson.

22-åriga Andersson har spelat 94 matcher på sex säsonger för AIK, dessförinnan i Hammarby.

– Det känns riktigt kul och spännande att komma till en klubb som satsar framåt hela tiden. Jag ser väldigt mycket fram emot nästa säsong, säger Petra Andersson till sin nya klubbs hemsida.

Den damallsvenska tvåan presenterade tre nyförvärv på onsdagen. Förutom Petra Andersson också anfallarna Mimmi Larsson från Mallbacken och Emma Jansson från Hammarby.

– Vi är mycket glada att ha gjort klart med Petra, Mimmi och Emma. Det är tre unga spelare som redan nu presterar på en hög nivå men samtidigt kan ta ytterligare steg i sin utveckling, säger Eskilstunas tränare och sportchef Viktor Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.