Nickmålsfest när Eskilstuna tog tre poäng

Uppdaterad
Publicerad

Det var nickmålens eftermiddag när Eskilstuna tog emot serietvåan Göteborg. Trots ett tidigt underläge lyckades hemmalaget vända och vinna med 2–1.

Eskilstuna hade en  jobbig inledning på säsongen men har de senaste matcherna hittat rätt i sitt spel. Så när serietvåan Göteborg kom på besök var det föga förvånande hemmalaget som öppnade bäst.

Men just som Eskilstuna hade vittring på ett ledningsmål var det Göteborg som hittade nätet. Julia Zigiotti Olme var framme med huvudet efter Ett mästerligt inlägg från Elin Rubensson. 0–1 stod sig halvleken ut.

Eskilstuna vände

Eskilstuna inledde den andra halvleken på samma sätt som den första, men den här gången skulle det betala sig. Loreta Kullashi nickade in 1–1, hennes sjätte mål för säsongen, efter fint förarbete från Julia Tunturi.

Tunturi var inte klar där, 23-åringen fick även chansen att avgöra matchen. På hörna skickade hon in matchens tredje nickmål och ordnade seger 2–1 till Eskilstuna.

Göteborg tappar därmed viktig mark i toppstriden. Vittsjö, som vann med 1–0 över Kungsbacka är nu ny serietvåa efter Rosengård. Rosengård är en poäng före Vittsjö inför morgondagens match mot Djurgården, en match du kan se i SVT.

OBOS Damallsvenskan

Eskilstuna United logo

Eskilstuna United

2 - 1

Kopparbergs/Göteborg FC logo

Kopparbergs/Göteborg FC

Tunavallen, Eskilstuna
Publik: 1646
Domare: Linn Andersson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.