Linköpings snabba konstmål sänkte Eskilstuna

Två konstmål tidigt i första halvlek – och Linköping sågade av tabelltrean Eskilstuna med en imponerande bortaseger.

– Vi straffade dem i första halvlek när de lämnade ytor, säger Linköping-kaptenen Magdalena Eriksson.

Toppmötet mellan Eskilstuna United och Linköping blev aldrig särskilt spännande. Gästande Linköping visade varför man är serieledare med två konststycken till mål och ledde 2-0 redan efter 23 spelade minuter.

Elva minuter in i matchen fick Jonna Andersson yta i Eskilstunas straffområde, och valde att chippa bak bollen till Tove Almqvist vid straffområdeslinjen. Almqvist slog till på volley och bollen dök precis tillräckligt för att gå via ribban och in till 1-0.

”Otroligt slit”

Tolv minuter senare var det dags för nästa läckerbit.

Kristine Minde ryckte sig loss på högerkanten och passade in bollen i Eskilstunas straffområde. Marija Banusic var smart och hoppade över bollen. Det ställde Eskilstuna-försvaret så pass att Lina Hurtig helt ensam och ostörd kunde peta in 2-0-målet.

– Vi försvarar oss otroligt bra på hela planen. Vi lägger ner ett otroligt slit och är kliniska i våra omställningar. Den här vinnarkänslan finns kvar från förra året. Vi har fått ihop laget väldigt bra, säger Magdalena Eriksson.

I och med den tunga bortasegern har Linköping nu tio poäng ner till tabelltrean Eskilstuna – med halva säsongen spelad.