MFF föll tungt – mot jumbon

Botten mot toppen.

Då föll serieledaren Malmö FF mot jumbon AFC Eskilstuna med 1-3.

– Väldigt stolt över killarna i dag, säger AFC-tränaren Michael Jolley till C More.

AFC, med bara en seger på hela säsongen, fick en drömstart och tog ledningen redan i femte minuten genom Mohamed Buya Turay. Hemmalaget fortsatte sedan chockartat – och gick upp till 3-0 före paus mot ett lamslaget Malmö efter nya mål av Omar Eddahri och ovan nämnda Turay.

I andra handlade det för gästerna om att jaga reduceringsmål, men det kom bara ett när Jo Inge Berget reducerade till 1-3 på straff efter knappa timmen sedan Anton Tinnerholm rivits ner.

”Väldigt stolt över killarna”

Resultatet innebar AFC Eskilstunas andra seger för säsongen.

– Väldigt stolt över killarna i dag, det var en perfekt prestation. Fint att se killarna le i dag, de förtjänar det, säger tränaren Michael Jolley till C More.

– Men vi är fortfarande i botten och måste fortsätta kriga, säger han.

”Alldeles för enkla mål”

För Malmö FF var det säsongens blott andra förlust i serien och som nu öppnar för de jagande lagen bakom.

– Problemet är våra misstag i första, det är alldeles för enkla mål, säger Magnus Pehrsson till C More.