Foto: Bildbyrån

Ett mirakel krävs i returen

Uppdaterad
Publicerad

Östersunds FK måste vända ett 0-3 underläge mot Arsenal på Emirates Stadium för att Europaäventyret ska fortsätta. Ett minst sagt tufft utgångsläge.

– Vi lever, det finns en chans, säger Graham Potter till SVT Sport.

Likt ett ånglok har Östersunds FK tuffat sig igenom Europa League och gett fler storklubbar respass i turneringen. Men i första matchen i dubbelmötet mot Arsenal fick jämtarna grus i maskineriet. Arsenal vann komfortabelt med 3-0.

– En tuff match mot ett topplag, men vi måste sätta det i ett perspektiv i form av var dom befinner sig och var vi befinner oss. Så ingen skam att göra sitt bästa och inte nå ändå fram, säger Graham Potter tränare i Östersunds FK.

Europa League

För att inte Emirates Stadium ska bli sista anhalt för Östersunds FK i Europa League krävs nu en prestation utöver det vanliga.

– Spelbolagen kommer ge höga odds på den, det är verkligheten men vårt fokus kommer ligga på chansen att klara av det. Vi lever så det finns en chans, säger Graham Potter.

Östersund behöver vinna med minst 3-0 för att ta matchen till förlängning. Senast Arsenal förlorade med 3-0 hemma var sommaren 2017. Då vann Chelsea med 3-0 i en träningsmatch.

Returen spelas på Emirates Stadium i London torsdagen den 22 februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet