John Guidetti och Zlatan Ibrahomvic i samband med EM i Frankrike 2016. Foto: TT.

Ett svensklag klart för Europa League-final

Uppdaterad
Publicerad

Det blir minst ett lag med svensk koppling i Europa League-finalen på Friends Arena den 24 maj. I den ena semifinalen ställs Manchester United, med just nu skadade Zlatan Ibrahimovic, mot John Guidettis spanska klubb Celta Vigo.

I den ena semifinalen ställs Manchester United, med just nu skadade Zlatan Ibrahimovic, mot John Guidettis spanska klubb Celta Vigo. Lagens första möte spelas i Vigo den 4 maj, med retur i Manchester den 11 maj.

En final på Friends vore en dröm för inte minst Zlatan som ska äras med en staty på samma stadion senare under året. Vad som händer med Zlatan efter hans befarade allvarliga knäskada i gårdagens möte med Anderlecht återstår att se.

Europa League

Guidetti behöver max två dagars vila innan han är okej

Guidetti gick av planen i Celtas kvartsfinal, men gav på fredagen lugnande besked.

”Jag vill bara klargöra att jag inte blev skadad i går kväll. Jag kände mig inte helt kry inför matchen, men jag ville ändå försöka. Men efter ett tag insgå jag att det var bättre för mig och laget om jag inte spelade. Jag är redo igen om en eller två dagar”, skriver Guidetti på Instagram.

I den andra semifinalen ställs Ajax från Amsterdam mot franska Lyon. Ajax är hemmalag i den första matchen. Det blev klart vid dagens lottning, där lotterna drogs av den svenske förre landslagsspelaren Patrik Andersson, som är Uefas ambassadör för finalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet