Foto: TT

Uefa tonar ner finalshowen – håller tyst minut

Uppdaterad
Publicerad

Den underhållning och show som var tänkt som ceremoni inför morgondagens Europa League-final på Friends Arena skalas ned.

Detta för att visa hänsyn och respekt efter attacken i Manchester.

– Det är inte tid att fira nu, säger Uefa:s ordförande Aleksander Ceferin till Radiosporten.

Det var sent måndag kväll som polisen i Manchester fick in larm om explosioner vid Manchester Arena. 22 personer är konstaterade döda och minst 59 är skadade. Polisen utreder händelsen som en misstänkt terrorattack.

I en intervju med Radiosporten berättar nu Uefa:s ordförande Aleksander Ceferin att man bestämt sig för att tona ned showen inför finalen. De svenska världsartisterna Axwell och Ingrosso kommer därför inte att uppträda.

Europa League

– Showen kommer inte att bli av, det är inte tid att fira nu. Vi ska visa respekt och solidaritet, säger Ceferin.

”Kan inte stoppa oss”

Manchester United meddelar även i ett uttalande att Uefa gått med på att hålla en tyst minut för att hedra offren innan avspark. Dessutom meddelar klubben att man, tillsammans med Ajax, kommer att bära svarta sorgeband under matchen.

SE

Det var dock aldrig tal om att ställa in eller skjuta upp finalen.

– De här fega attackerna kan inte stoppa oss från att spela fotboll, säger Ceferin till Radiosporten.

Arrangören uppmanar publiken att komma i god tid till Friends Arena, på grund av utökade kontroller vid inpasseringen som kan ta tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet