Djurgården utslaget ut Europaspelet

Svenska mästaren Djurgården har spelat klart i Europa. Laget förlorade i kvalet i Europa League mot rumänska Cluj med 0-1.

– De gör mycket riktigt mål på en fast situation, precis som vi pratat mycket om innan. Det är frustrerande. De kunde spela på det målet som påverkade matchbilden vilket gjorde det lättare för dem att spela. De hade inte mycket förutom målet, säger tränaren Thomas Lagerlöf till Viaplay.

Clujs segermål kom i början av den andra halvleken. Efter en frispark från vänsterkanten hittade Paulo Vinícius en lucka och nickade in segermålet.

Europa League

”Stor besvikelse”

Det var en desperat forcering av Djurgården men någon riktigt bra chans vaskades inte fram på Tele2. Dessutom kom desperationen i senaste laget.

– Det är en stor besvikelse, men jag är stolt över alla i laget, även om det är surt, säger lagkaptenen Jesper Karlström.

Tio minuter från slutet klackade Fredrik Ulvestad ett skott utifrån av Jesper Karlström och Clujs målvakt Cristian Balgradean fick ändra riktning och tippa ut bollen vid högra stolpen, en bra chans.

Europaspelet över

Därmed är Europaspelet över för Djurgården.

– Vi måste spela bättre fotboll, det är bara så. Målet är att vara ute och lära sig saker, Malmö har byggt ett lag som har lärt sig mycket. Det krävs en nivå till, i löphastighet, duellspel och snabbhet i sina beslut. Vi måste blir ännu bättre för att närma oss Malmö och Europa, men det är lättare sagt än gjort, säger tränaren Kim Bergstrand till SVT Sport.