Europasuccé för Hammarbys nyförvärv från Mjällby

Hammarby fick en behaglig resa i den första matchen i kvalet till Europa League. Laget var överlägset mot ett skadedrabbat Puskas Akademia och vann med 3-0 och är vidare till andra omgången av kvalspelet. Nyförvärvet från Mjällby, Mohanad Jeahze, bidrog direkt.

– Det kändes bra. Vi skapade många chanser och vinner rättvist, säger Jeahze till Expressen tv.

Hammarby rullade upp Puskas försvar och Paulinho curlade upp bollen för 3-0 i den bortre högra gaveln med fem minuter kvar och säkrade segern. Puskas hade gjort ansträngningar för att nå en reducering men var aldrig riktigt nära.

Europa League

Zlatan ska ha förlängt med Milan

Detta inför ögonen på delägaren Zlatan Ibrahimovic som följde matchen på Tele2.

Enligt italienska Sky Sports har den svenske superstjärnan kommit överens med Serie A-klubben Milan om ett ettårigt avtal värt drygt 70 miljoner kronor. Han kan återvända till Milano under fredagen.

Milan och Hammarby kan mötas i nästa omgång av kvalet.

– Jag vill ha Milan, säger Darijan Bojanic.

I den 14:e minuten drev nyförvärvet från Mjällby, Mohanad Jeahze, upp bollen på vänsterkanten och slog ett inlägg som Puskas 18-årige målvakt Martin Auerbach inte boxade bättre än att Abdul Khalili distinkt kunde sätta 1-0.

– Jag är bra en mot en och slog ett inlägg till ”Abbe”, säger Jeahze som ger sig själv godkänt och beskriver ”Hammarby som störst i Sverige”.

Nyförvärv satte tonen direkt

Vänsterbacken Jeahze gick direkt in i Hammarbys startelva två dygn efter övergången.

Efter en dryg halvtimme ökade Darijan Bojanic på till 2-0 efter att ha förvaltat sin egen frispark. Han sköt i det bortre hörnet och flera Hammarbyspelare duckade i muren och förvirrade målvakten Auerbach som inte täckte upp i ”det egna” bortre hörnet.

Efter 62 minuter kom ungrarnas första skott på mål, vilket säger en del om matchbilden fram till dess. Det var Puskas enda skott på mål, en statistik som Bajen vann med 8-1.

En jobspost för Hammarby var att comebackande Muamer Tankovic utgick på grund av skada, tog sig mot baksidan av låret, i början av andra halvlek.