Frida Östberg Foto: Bildbyrån

Experten: ”Finns ingen på Martas nivå”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att det står klart att Marta lämnar Rosengård för spel i den nordamerikanska ligan menar SVT Sports expert Frida Östberg att det blir svårt för Rosengård, och svensk fotboll att ersätta stjärnan.

– Det finns ingen som är på den nivån och som kan göra det hon gör. Hon har bundit ihop hela Rosengårds anfallsspel, hon är en spelare som gör alla andra bättre, säger Frida Östberg.

Rosenborg har tidigare under våren gjort klart med den tyska anfallsstjärnan Anja Mittag. Enligt Östberg blir det nu extra viktigt att Rosengård lyckas förlänga med henne innan hennes kortidsskontrakt går ut i sommar. Dessutom måste malmölaget behöva tänka om rent spelmässigt.

– Man måste hitta ett spel där man kan använda Mittag mer, men alla andra måste också kliva fram och höja sig en nivå säger hon.

För intresset för damallsvenskan kan stjärnans USA-flytt också ha negativa konsekvenser.

– Hon drog ju ett internationellt intresse för ligan, det kommer nog bli ett tapp på både Rosengårds hemma- och bortamatcher. Nu är det extra skönt att de fick in Lotta Schelin i somras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.