Hör Daniel Nannskog om vem som ska starta bredvid Zlatan. Foto: Bildbyrån

Experten: ”Han har satt press på Janne”

Uppdaterad
Publicerad

Vem ska spela på topp i det svenska landslaget bredvid Zlatan Ibrahimovic?

Det handlar om ett race mellan två namn menar SVT Sports expert, Daniel Nannskog.

– Han (Alexander Isak) har satt press på Berg och Janne med att han vill spela och gjort det väldigt bra den här samlingen, säger Nannskog.

Zlatan Ibrahimovic startade bägge VM-kvalmatcherna mot Georgien och Kosovo när han var tillbaka i det svenska landslaget igen. Bägge gångerna fick han unge Alexander Isak vid sin sida.

Vem som ska starta bredvid Ibrahimovic vid sommarens EM är en av de hetare snackisarna inför mästerskapet. Enligt SVT Sports expert Daniel Nannskog är det en kamp mellan två namn.

Herrlandslaget i fotboll

– Det här racet kommer bli jätteintressant. Det handlar om Alexander Isak och Marcus Berg. Vi vet hur mycket Janne tycker om Berg och det defensiva jobbet han gör, säger Nannskog och fortsätter:

– Men Isak har verkligen lagt till den delen där han tar ett stort defensivt jobb. Dessutom fick han göra mål mot Kosovo. Han har satt press på Marcus Berg och Janne Andersson med att han vill spela bredvid Zlatan och gjort det väldigt bra den här samlingen.

Marcus Berg fick starta vänskapsmatchen mot Estland under onsdagen. Sverige vann med matchens enda mål som Berg gjorde redan under landskampens inledande minuter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet