Hammarbys nyförvärv Alex i cupmötet med Ljungskile. Foto: Bildbyrån

Experten om cupavgörandet: ”Kan bli raffinerat”

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby leder gruppen inför cupderbyt mot Djurgården på Tele2 Arena, men Superettanlaget Syrianska skuggar på andra plats på lika många poäng och kan snuva båda de allsvenska stockholmslagen på cupavancemanget. ”Både Hammarby och Djurgården måste ha stenkoll på Syrianskas match mot Ljungskile. Det kan bli raffinerat det här”, säger SVT-experten Daniel Nannskog.

Helgens matcher blir direkt avgörande för vilket lag som kommer ta sig vidare till kvartsfinal från den jämna gruppen, där både Hammarby, Djurgården och Syrianska har chans på avancemang.

Det är ett delikat läge, eftersom Södertälje-laget kan gå segrande ur striden och snuva både Hammarby och Djurgården.

Syrianska, som hemmaslog Djurgården med 1-0 senast, möter redan avhängda Superettankollegan Ljungskile på konstgräset på Strömvallen och kan vid seger vinna gruppen och ta sig vidare, förutsatt att Djurgården samtidigt kryssar eller vinner över Hammarby.

Skulle både Hammarby och Syrianska vinna sina matcher avgör målskillnaden. Bajen har bättre målskillnad inför avgörandet och Syrianska måste i så fall göra fler mål än Hammarby för att ha chans på gruppsegern.

– Det är en grupp som verkligen lever. Djurgården vill väl göra allt för att hindra Hammarby från att gå vidare, säger Nannskog.

”Inget lag har imponerat”

Publiken lär strömma till 08-derbyt på Tele2 Arena, en match som sänds direkt i SVT2. Inget av lagen har imponerat på SVT Sports expert så här långt. Han tycker att båda lagen har mycket kvar att bevisa.

– Jag har stort hopp om att man visar något litet extra i den här matchen, att de sätter tonen för säsongen, säger Nannskog.

Något SVT-experten kommer titta särskilt på är hur det går för Hammarbys brasilianska nyförvärv Alex.

– Hammarby behöver en riktig målskytt och har saknat det länge. Därför blir det intressant att se hur han klarar sig som ensam forward.

– En nyckel för Djurgården är att få igång kantspelet, som fungerade så bra när de var som bäst. Nu har de helt tappat bort det.

Hur tror du matchen slutar?

– Jag vågar mig inte på någon gissning, men det är två lag som som sagt har mycket att bevisa och kanske att Djurgården känns lite, lite bättre än Hammarby, som sett lite statiskt ut så här långt.

Så sänder SVT

Söndag:

13.30-16.15 Djurgården-Hammarby SVT1 och svt.se/sport

Kommentator: Chris Härenstam

Expert: Marcus Johannesson

I studion: David Fjäll och Daniel Nannskog

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.