Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s expert Markus Johannesson menar att en epok tar slut om Cristiano Ronaldo lämnar den internationella toppfotbollen. Foto: Bildbyrån/SVT

Experten sågar Ronaldo: ”Känns oerhört tondövt”

Uppdaterad
Publicerad

Mitt under brinnande VM kommer uppgifter om att att Cristiano Ronaldo, klubblös efter att ha lämnat Manchester United, är klar för den saudiarabiska klubben Al Nassr. Han ska enligt uppgift tjäna 2,1 miljarder kronor per säsong med reklamintäkter inräknat.

– Det känns oerhört tondövt av Ronaldo, säger SVT Sports expert Markus Johannesson. 

Ronaldo, som i kväll ska spela åttondelsfinal i VM med sitt Portugal mot Schweiz, lämnade Manchester United i början av VM efter en schism med klubben. Enligt Madrid-baserade sporttidningen Marca har 37-årige Ronaldo kommit överens med Al Nassr om ett 2,5-årskontrakt som börjar gälla 1 januari. Det kommer att göra superstjärnan till den bäst betalda idrottsmannen i världen.

– Det är en epok som tar slut. Ronaldo försvinner från den internationella fotbollen om han går dit. Det är också det spåret vi haft under en lång tid, det är pengarna som styr toppfotbollen totalt. Det spelar ingen roll varifrån pengarna kommer, bara de kommer in, säger Johannesson om övergången som inte är bekräftad.

– Det känns oerhört tondövt av Ronaldo i det här läget med alla diskussioner som pågått in mot det här mästerskapet men jag blir inte förvånad om jag säger så, fortsätter Johannesson som beklagar utvecklingen.

”Jag blir uppriktigt sagt ledsen”

– Den känsla som det här VM:et har gett går inte att köpa för pengar: Man spelar för sitt land och folk, se på Japans lag och alla tårar och hur Messi tackar den argentinska publiken. Det är fotboll för mig, allt det andra blir bara på låtsas och jag blir uppriktigt sagt ledsen över det.

Klubben Al Nassr ägs av den saudiske kronprinsen Mohammed bin Salman som också äger Newcastle, där svenskarna Alexander Isak och Emil Krafth spelar. Argentinas stora stjärna Lionel Messi blev i våras ambassadör för turismen i Saudiarabien, där landet fiskar efter fotbolls-VM 2030. Messi får enligt Sportsmanor en bit över 300 miljoner kronor per år för den dealen. Dessutom har Messi drygt 400 miljoner kronor i årslön för sin klubb, Qatarägda Paris SG.

I kväll ska Portugal möta Schweiz i åttondelen.

– Man pratat om att bänka Ronaldo eftersom han inte levererat, så det börjar höjas röster, inte för det som händer utanför planen utan det som händer på planen, säger Johannesson.

SE ÄVEN: Cristiano Ronaldo i tårar under Portugals nationalsång

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En tårögd Cristiano Ronaldo under portugisiska nationalsången. Foto: TV4

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.