Malmö FF jublar efter det att avancemanget var klart i Europa League. (Arkiv) Foto: Bildbyrån

Experten: ”Svårt veta var Malmö står idag”

Uppdaterad
Publicerad

Wolfsburg på bortaplan väntar Malmö FF ikväll när 16-delsfinalerna i Europa League drar igång.

–Det är svårt att veta var Malmö står idag. Laget kommer från en 8-0-seger över Syrianska i Svenska Cupen och det är svårt att dra några växlar av den matchen, säger SVT:s expert Daniel Nannskog.

–Malmö är ur säsong medan Wolfsburg är mitt i sin säsong och det är så klart en stor fördel för Wolfsburg, säger Daniel Nannskog.

Wolfsburg ligger på nionde plats i Bundesliga medan Allsvenskan börjar om drygt en månad.

Europa League

–Tävlingsorken, har Malmöspelarna den, frågar sig Daniel. Vi såg när Malmö mötte Chelsea förra året att laget inte orkade hela matcherna. Det kommer att bli viktigt att försöka orka i 90 minuter mot Wolfsburg.

Malmös nye tränare Jon Dahl Tomasson vill göra Malmö till ett mer spelande lag. Att behålla bollen inom laget. Klarar Malmö det ikväll, undrar SVT-experten.

Daniel Nannskogs tre nyckelspelare i Malmö FF:

Målvakten Johan Dahlin måste prestera på max för att laget ska få till ett bra resultat.

Rasmus Bengtsson med sin rutin blir viktig för att stoppa och ta hand om den långa anfallaren Wout Weghorst.

Isaac Kiese Thelin ska försöka ersätta och fylla Markus Rosenbergs skor.

–Det är ingen lätt uppgift för Kiese Thelin att komma in efter Rosenberg, en spelare som med stort ansvar ledde Malmö under flera år, säger Daniel Nannskog.

Daniel Nannskogs tankar om Wolfsburg:

–De kommer från en 3-2 seger (borta) över Hoffenheim i helgen. Det är ett ganska resligt lag, vilket gör Wolfsburg tunga att möta på fasta situationer. Jag räknar med att Wolfsburg kommer ställa upp i en 4-3-3 uppställning mot Malmö.

–Mycket av spelet kretsar kring kaptenen och centrala mittfältaren Josuha Guilavogui som definitivt är navet i laget. Han har en bra fysik och är farlig i de djupa löpen från sin mittfältposition. Han är även stark på fasta situationer.

–De som följde sändningarna av U21-EM i somras på SVT lade kanske märke till Österrikes lilla mittfältare Xaver Schlager, en teknisk spelare med bra fart och fin vänsterfot som kompletterar Josuha bra på mittfältet.

–Även den tredje spelaren på mittfältet är värd att nämna, Maximilian Arnold, en spelare med stjärnstatus. En säker passningsspelare som också har en väldigt bra vänsterfot. Här gäller det för Malmö att se upp så att Arnold inte får lossa sin vänsterslägga.

–På topp i Wolfsburg hittar vi det stora hotet, Wout Weghorst. Med sina nästan två meter utgör han ett ruskigt hot inne i straffområdet, speciellt när det vankas inlägg. Han gjorde samtliga tre mål för Wolfsburg i segern i helgen mot Hoffenheim.

Matchen sänds i Kanal 9 och börjar kl. 21.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet