Experten: ”Tankovic till landslaget”

Uppdaterad
Publicerad

Sam Larsson har skadat vänsterbenet och kommer missa kommande EM-kvalmatcher. Då vill SVT Sports expert Daniel Nannskog se Hammarbystjärnan Muamer Tankovic i Janne Anderssons landslagstrupp.

Muamer Tankovic har haft en strålande vår i allsvenskan med Hammarby och stått för fem mål och tre assist på tio matcher.

Efter dagens besked om att en skadad Sam Larsson kommer missa EM-kvalmatcherna mot Malta och Spanien, ser SVT Sports expert Daniel Nannskog en lucka för den 24-årige yttern.

– Jag skulle vilja ha med honom. Jag tycker han är strålande i en-mot-en-spelet. Han har det där internationella drivet med boll, duktig på att ta sig ur trånga situationer och jag tycker faktiskt han är värd en chans nu när Sam Larsson tackar nej nu. Jag ser honom gärna i svenska landslagstruppen, säger han i Sportnytt.

Muamer Tankovic har sedan tidigare en riktig A-landskamp på meritlistan, Turkiet i en träningsmatch 2014. Han har även deltagit på januariturnén.

Janne Andersson tar ut sin Blågula trupp om en vecka, 27 maj. Matcherna spelas 7 juni mot Malta och den 10 juni mot Spanien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.