Frida Östberg. Foto: SVT

Experten: ”Välförtjänt brons till Sverige”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige stod för en stark laginsats när de stod emot England och tog hem EM-bronset.

– Framförallt är det en magisk känsla, det är helt otroligt, säger SVT Sports expert Frida Östberg.

Bronsmatchen mellan Sverige och England inleddes starkt av det svenska landslaget med mål från Kosovare Asllani redan efter elva minuters spel. Elva minuter senare var det dags igen, denna gången för Sofia Jakobsson.

– En fantastisk inledning av Sverige. De fick en kickstart med briljant spel där de använder sin fart, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

En annan av SVT Sports experterter, Frida Östberg, håller med.

– De första tjugo minuterna är helt magiska, det är riktigt hög klass, säger Östberg.

Defensiven starkast

Nannskog är mest imponerad av svenskornas defensiva spel.

– Sveriges försvar är deras definitiva styrka. De krymper ytorna för England och jag tycker aldrig de är riktigt nära, säger Nannskog.

Östberg håller med om att Sverige var starka defensivt och fyller samtidigt på med att det var en stark mental insats av laget.

– Andra halvlek är bara en mental fajt och det är det som är det häftiga med svenska lag, att vi är så mentalt starka, säger Östberg.

Viktigt för framtiden

Östberg menar på att bronset är viktigt både för laget och de som följt resan hemma i Sverige.

– Det är ett välförtjänt brons till Sverige och det är otroligt viktigt för alla unga som sitter och följer dem där hemma.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.