Anna Anvegård. Foto: Bildbyrån

Experten: ”Vill se mer speltid på Anvegård”

Uppdaterad
Publicerad

På tisdag spelar Sverige sin sista landskamp – Österrike på bortaplan – innan VM-truppen kommer tas ut.
Då vill SVT:s fotbollsexpert Frida Östberg att förbundskapten ger 21-åriga Anna Anvegård mer speltid.
– Vissa spelare har tagit chansen, säger hon.

Sverige förlorade med 2-1 mot Tyskland i lördagens träningsmatch på Friends Arena.

Växjös 21-åriga anfallare Anna Anvegård blev inbytt med halvtimmen kvar och gjorde direkt intryck på SVT:s expert Frida Östberg.

– Vissa spelare har visat att man är hetare i truppen än man var inför. Vissa har tagit chansen. Jag tycker att Anna anvegård och Lina Hurtig var pigga när de kom in, även om Hurtig fick ett kort inhopp. Sofia Jakobsson var också bra. Det finns kvalitéer på de här spelarna som vi behöver. Kanske främst Anna Anvegård. Hon har en fot som man kan spela upp till och håller bort sin spelare så vi får längre anfall, berömmer Östberg.

Vill se Anvegård mot Österrike

På tisdag spelar blågult sin sista landskamp innan VM-truppen presenteras den 16 maj. Därför blir matchen mot Österrike sista chansen för spelarna att imponera på förbundskapten Peter Gerhardsson.

Vilka vill du se får chansen mot Österrike?

– Mer speltid på Anvegård och Hurtig. Zigotti Olme och Madelen Janogy hade också varit roliga att titta på. Men jag tycker det är viktigt att spela ihop en startelva.

Tror du att den trupp Gerhardsson förfogar över nu även är den som blir uttagen, eller är det någon som inte är med som du vill se?

– I det stora hela kommer det bli den här truppen. Det finns väl några som kan dyka upp som joker. Det ska bli intressant att se vem som tar chansen här under våren i allsvenskan. Vilka som utmärker sig, men majoriteten är nog satt.

Stina Blackstenius missar båda matcherna på grund av sjukdom. Vad betyder det för henne?

– Så klart tråkigt. Men hon har varit med så länge och har erfarenhet av de här sammanhangen. För henne är det viktigast att bli frisk. Jag tror ändå hon är en del av en svensk startelva i ett VM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer