Experterna: Här är vår drömelva i EM

Uppdaterad
Publicerad

Vilka har varit bäst i EM? Vilka har stuckit ut? Här är SVT-experternas drömelva.

EM-finalstudion inför Nederländerna-Danmark startar 16.00 här på svtsport.se och  i SVT1.

Vi har många fina namn uttagna. Eller vad sägs om väggen Manuela Zinsberger, försvarsklippan Lucia Bronze, nederländska profilen, Lieke Martens, eller Englands målspruta, Jodie Taylor.

SVT:s experter, Frida Östberg, Daniel Nannskog, Markus Johannesson och Lisa Ek har tillsammans inför finalen plockat ut sin drömelva från detta mästerskap.

Fyra spelare – de fetstilta, en på varje position – är experternas särskilda favoriter.

Här är elvan:

Manuela Zinsberger, Österrike

Lucia Bronze, England

Carina Wenniger, Österrike

Simone Boye-Sörensen, Danmark

Shanice Van de Sanden, Nederländerna

Jordan Nobbs, England

Jackie Groenen, Nederländerna

Lieke Martens, Nederländerna

Vivianne Miedema, Nederländerna

Pernille Harder, Danmark

Jodie Taylor, England

Experternas motivering till sina favoriter:

Manuela Zinsberger: Debuterar i ett mästerskap och är bara 21 år gammal. Är till vardags andramålvakt i klubblaget, men kliver in i den här turneringen och gör det med stor pondus. Hon försöker alltid vara delaktig i det taktiska och släpper inte in några mål, bara ett förutom straffarna. Hon känns stabil och har en hög lägstanivå. Det här är bara början på hennes karriär.

Lucia Bronze: Vi bär på stor kärlek till den här typen av spelare. Hon löper upp och ner på kanten oavbrutet under matcherna och är lika duktig offensivt som defensivt där hon kan plocka bort motståndarnas storspelare. Vi observerar också hennes fina passningsfot.

Lieke Martens: Turneringens ansikte utåt i Nederländerna. Vi har sett henne i Rosengård och hade inte förväntat oss annat än att hon skulle vara bra. Lieke är en spelare som kan avgöra på egen hand, både via avslut och att spela fram andra, hon är alltid ett hot offensivt. Hon har en bra maxhastighet och jobbar även väldigt hårt i defensiven. Stark vinnarmentalitet.

Vivianne Miedema: Hon startade turneringen ganska svagt, men är en ung tjej som har bra målstatistik. Hon är duktig innanför boxen och är lång vilket gör henne till en duktig huvudspelare. Hon har bra speluppfattning och består bra teknik trots sin längd. Har en förmåga att hela tiden hitta den farliga ytan i straffområdet.

EM-finalen mellan Nederländerna och Danmark startar 17.00 i SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.