Danmark hyllas efter insatsen i EM. Foto: Bildbyrån

Experternas hyllning till Danmark: ”Tack för underhållningen”

Uppdaterad
Publicerad

De förlorade i semifinalen mot England.

Men efter att ha rest sig från den speciella starten med Christian Eriksens hjärtstopp och två inledande förluster har Danmark vunnit mångas hjärtan.

–  Fantastiskt vilken resning de gör, säger SVT:s expert Jonas Eriksson.

Det danska landslaget fick en speciell start på mästerskapet. Christian Eriksen segnade ner på planen i samband med premiärmatchen mot Finland och de danska spelarna skakades. De förlorade sedan matchen och följde upp det nederlaget med noll poäng mot Belgien.

Men sedan vann de den avgörande matchen mot Ryssland med imponerande 4-1 – och tog sig till åttondelsfinal.

– Danmark ska ha en eloge för hela detta EM. Förlorar de två första matcherna, känner till Eriksens situation också och de tar sig tillbaka, säger SVT:s expert Glenn Strömberg.

Danmarks succé fortsatte i slutspelet. I åttondelen besegrade de Wales med hela 4-0 och i kvartsfinal slog man ut Tjeckien med 2-1.

– Omtumlande och i många stycken alldeles fantastiskt vilken resning de gör efter det som hände för tre och en halv vecka sedan, säger SVT:s expert Jonas Eriksson.

KLIPP: 60 sekunder: Eriksens kamp för livet

”Omtumlande”

Men i semifinalen tog det stopp. Förbundskaptenen Kasper Hjulmands mannar fick en bra start mot England och tog ledningen med 1-0 i den 30:e minuten. England kvitterade och matchen gick till förlängning – där britterna till slut vann med 2-1.

– Detta danska lag fortsätter att imponera i EM, men det blir ingen final. Det har varit en tack- och bock-föreställning av Danmark och vi tackar för underhållningen, säger SVT-kommentatorn Chris Härenstam.

ARKIV: Här hyllar fansen de danska spelarna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.