Fa-chefen ser risker för fler kravaller. Foto: TT Myhetsbyrå

FA-chefen orolig för nya kravaller

Uppdaterad
Publicerad

Chefen för Englands fotbollsförbund (FA), Greg Dyke, är orolig för nya sammandrabbningar mellan ryska och engelska fotbollssupportrar i Lille de kommande dagarna.

Han har också skrivit ett brev till den franska EM-arrangören.

Han skriver att han är orolig över säkerhetsarrangemanget i Lille och ber den franska polisen att ”snarast möjligt se till att ha en samordnad och effektiv plan på plats”.

Fotbolls-EM

Kravaller på stan

Ryssland spelar match mot Slovakien i Lille i morgon eftermiddag. England ska på torsdag möta Wales i Lens, nära Lille. De engelska supportrarna har tidigare ombetts att ladda upp i Lille inför det brittiska mötet på torsdag.

Inför och efter lördagens EM-match mellan England och Ryssland i Marseille var det kravaller både på stan och inne på arenan när engelska och ryska supportrar drabbade samman. 35 personer skadades, varav tre allvarligt. För en av de skadade är läget kritiskt men stabilt.

20 personer greps, dock ingen ryss, trots att den franske åklagaren Bryce Robin hävdade att ett 150-tal ryska huliganer var huvudansvariga för oroligheterna. Två britter har dömts till tre respektive två månaders fängelse.

Hotar med att slänga ut

Uefa ska i dag meddela vilket straff som Ryssland ska få efter incidenterna på arenan i Marseille där ryssar ropade rasistiska tillmälen, tände fyrverkerier och efter matchen hoppade över till sektioner med engelska supportrar och började slåss.

Uefa hotar även med att slänga ut Ryssland och England ur turneringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet