Aaron Ramsey avgjorde FA-cupfinalen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Ramsey nickade FA-cuptiteln till Arsenal

Arsenal är mesta mästare i FA-cupen.

Mot Chelsea kom 13:e titeln efter att Aaron Ramsey avgjort på nick till matchavgörande 2-1.

Arsenal fick en drömstart när Alexis Sanchez redan i fjärde minuten gjorde 1-0 bakom Thibaut Courtois. Domslutet vinkades först av för offside, men Sanchez var onside och huvuddomaren dömde efter ett kortare snack med linjedomaren för mål.

Kvitterade trots en man kort

Trots att nyblivna ligamästaren Chelseas Victor Moses åkte på sitt andra gula kort med 20 minuter kvar när han försökte filma till sig en straff kom kvitteringsmålet ändå till slut. Diego Costa tog ner bollen på bröstet och drog in bollen i nät via försvarare.

Ramsey matchhjälte

Men den blåa glädjen blev kortvarig – bara tre minuter senare, i 79:e minuten, replikerade Arsenal när Aaron Ramsey nickade in 2-1 efter att Olivier Giroud spelat in bollen snett bakåt från den förlängda mållinjen.

Titeln var Arsenals 13:e i FA-cupen och de är nu mesta mästare i turneringen.