Jubel i det engelska herrlandslaget. Foto: Bildbyrån

FA:s mardröm – kan förlora 1,8 miljarder

Uppdaterad
Publicerad

Svenska fotbollförbundet väljer att permittera delar av personalen i coronakrisen, även om det ekonomiska läget än så länge inte beskrivs som akut.

I England räknar förbundet (FA) med att man hittills förlorat runt 100 miljoner pund, motsvarande 1,2 miljarder kronor, på uppskjutna landskamper, uteblivna matcher i FA-cupen och evenemang på Wembley.

”Men summan kan lätt överstiga 150 miljoner pund (1,8 miljarder) beroende på varaktigheten och regeringens nödvändiga åtgärder”, skriver FA på sin hemsida.

FA föreslår att alla anställa som tjänar minst 622 000 per år eller mer tillfälligt sänker sin lön med 7,5 procent. Vidare kommer ledningsgruppen att gå ned i lön med 15 procent och de som tjänar allra mest – bland andra herrlandslagets förbundskapten Gareth Southgate – sänker lönen med 30 procent.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.