Foto: C MORE

AIK-stjärna tog strupgrepp på lagkamrat

Uppdaterad
Publicerad

Carlos Strandberg avgjorde matchen med två mål, men på slutsignalen så rök han ihop med lagkamraten Daniel Sundgren. Vad som såg ut att vara en diskussion slutade med att Strandberg tog strupgrepp på Sundgren. ”Det finns ingen ursäkt för det jag gjorde”, skriver Strandberg nu på kvällen.

Tjafset såg ut att börja i slutminuterna, där båda spelarna gestikulerade mot varandra i en situation där Strandberg inte fick en passning från Sundgren

Senare på kvällen skrev Strandberg på sin Facebooksida och bad om ursäkt för det inträffade.

”Det finns ingen ursäkt för det jag gjorde. Jag tappade huvudet och agerade istället för att gå av och lugna ner mig”, skriver Strandberg.

– Det är två hetlevrade unga män det där. Det är inte helt lätt att hantera testosteronet, sa tränaren Rikard Norling till C More Sport efter matchen.

”Fick ni det på bild?”

– Fick ni det på bild? Aj då. Vi ska bete oss som vi ska bete oss, det är viktigt för våra ungdomar och de som identifierar sig med oss. Nu låter jag som en pastor här, utan att jag sett någonting, fortsatte nye AIK-tränaren.

Strandberg skriver vidare att hans agerande var det sämsta sättet han kunde tacka AIK för det sättet de har tagit emot honom.

”Jag är ledsen och lovar att det aldrig kommer att ske igen. Jag ber om ursäkt till min lagkamrat och alla i AIK”.

Klubben kommenterade händelsen under lördagsmorgonen.

– AIK Fotboll ser allvarligt på den här händelsen, handlingen i sig är helt oacceptabel. AIK kommer nu som konsekvens av detta att upprätta en handlingsplan, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till klubbens hemsida.

Samma duo låg bakom mål

Under matchen var det muntrare miner för AIK. Carlos Strandberg utnyttjade ett skakigt målvaktsspel på bästa sätt med ett mål i vardera halvlek.

Vid det andra så fick han just en assist från Daniel Sundgren. Falkenbergs burväktare Otto Martler hamnade vid båda Strandbergs mål på mellanhand, vilket CSKA Moskva-lånet Strandberg behärskat drog vinning av.

– Det är både tur och skicklighet. Det är fokus i avslutningsläget, sa Carlos Strandberg till C More Sport.

Fyra mål av mittbacken

För Martler var det ändå inte det värsta. Vid ställningen 1–1 och bara sekunder kvar till halvtid så fumlade Martler in en hörna via stolpen. Ett psykologiskt viktigt mål för ett AIK som flera gånger var illa ute i första halvlek.

Strandberg är AIKs väntade målskytt. I Falkenberg finns en oväntad motsvarighet. Mittbacken Amund Juel-Nielsen höll laget kvar i matchen med sina två mål för kvällen och han har nu gjort fyra mål för säsongen.

Falkenbergs näst bästa målskytt har bara gjort ett. Närmare än Juel-Nilsens sena reducering till 3-2 kom inte Falkenberg, utan de siffrorna blev till slutresultat. AIK går därmed upp på en ensam fjärdeplats i tabellen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.