Poängtapp på tilläggstid för IFK Göteborg. Foto: Bildbyrån.

Kalldusch för ”Blåvitt” i 96:e minuten

6214 åskådare innebar publikrekord för Falkenberg. På planen snuvade man ett irriterat IFK Göteborg på segern efter 1-1 i matchminut 96.

– Det är inte lätt att hålla igen känslorna nu, säger gästernas tränare Poya Asbaghi till C More.

Det var soligt och slutsålt när Falkenberg tog emot IFK Göteborg inför 6214 åskådare – nytt rekord på arenan.

”Blåvitt” kopplade grepp om matchen, men hade svårt att hitta kreativa lösningar framåt och värre blev det när Lasse Vibe bars ut på bår.

Kaptenen gav plats för Sargon Abraham och lämnade över bindeln till Sebastian Eriksson. Därefter bjöd Falkenberg upp till dans.

Tre gånger om hotade man från höger, inte minst när Per Karlsson var decimeter från att nicka in ledningsmålet på hörna.

Blåvit kalldusch

En mållös första halvlek följdes upp av en Robin Söder-fullträff i andra. Anfallaren tog emot bollen till vänster i straffområdet och dunkade in 1-0 inför ett massivt bortafölje.

Falkenberg startade jakten på kvittering, men ”Blåvitt” såg ut att ta med sig tre poäng hem till Göteborg. Då kom kalldsuchen.

Klockande tickade över 95, men trots fem minuters tillägg blåste inte domaren av – och i stället nickade Carl Johansson in 1-1 i matchminut 96.

Känslorna svallade i bortalägret, som framför allt ansåg att Edi Sylisufaj snappade upp bollen på fel sida sidlinjen innan han slog inlägget till målet.

”Jag kan inte förstå det”

Poya Asbaghi, tränare för IFK Göteborg, hymlar inte om sin besvikelse i en intervju med C More efter slutsignal.

– Flera saker händer på en och samma gång, och jag kan inte förstå hur man som domarteam väljer att göra så i sista sekund. Först är bollen över linjen, sedan är tilläggstiden för lång, säger han.

Parallellt med skrik från rasande bortaspelare i bakgrunden resonerar Asbaghi kring tilläggstiden.

– Det är konstigt att på fem minuter hitta ytterligare en minut trots att det inte fanns stora avbrott på övertid. Det är inte lätt att hålla igen känslorna nu. Jag tror inte att det finns någon spelare, supporter eller tränare som kan stå iskall i det här läget och säga att sådan är fotbollen. Det är inte riktigt så enkelt.

Ilskan bottnade dessutom i att målskytten Johansson kunde ha fått frispark emot sig eller vinkats av för offside när han gjorde 1-1.

Poängtappet innebär att ”Blåvitt” halkar efter i toppen, samtidigt som Falkenberg är ikapp Gif Sundsvall på kvalplats.