Hammarby vände borta mot Falkenberg

Att vända matcher har inte varit Hammarbys styrka den här säsongen. Tvärtom. Sista kvarten har varit rena mardrömmen för laget med många poängtapp. Mot Falkenberg lyckades man vinna med 3-1 (0-1).

– Vi visade för varandra att vi kan kriga oss in i matcher, sa Gustav Ludwigson till Dplay efter matchen.

Den första halvleken var jämn. Hammarby stack fram, ofta genom Gustav Ludwigson och Aron Johansson, medan Falkenbergs var som farligast vid frisparkar då de lyfte upp folk och skapade en del halvchanser.

Halvlekens bästa chans fick Hammarbys Mohanad Jeahze då han fick fritt läge till vänster i straffområdet efter en halvtimme. Han sköt dock rakt på Falkenbergs målvakt Viktor Noring.

Ett par minuter senare fick Anton Wede en drömträff då han dunkade upp bollen i David Ouseds högra kryss.

Efter Falkenbergs ledningsmål tog Hammarby tag i spelet under en period, men utan att skapa något riktigt farligt. Istället kom hemmalaget tillbaka och skapade några fasta sitiuationer. I halvlekens sista sekund tvingades Viktor Noring till en fin fotparad på skott från Gustav Ludwigson.

Hammarby pressade

Den andra halvleken började ganska jämnt men Hammarby tog alltmer över och kunde stundtals etablera ett tryck. Efter en kvart kom kvitteringen då Ludwigson utnyttjade en misslyckad offsidefälla och lirkade in 1-1 med hjälp av en Falkenbergsförsvarare.

Efter några starka Falkenbergminuter tog gästerna tag i spelet igen och Aron Johansson sköt 2-1 stenhårt på passning från Alexander Kacaniklic.

I slutet pressade hemmalaget allt hårdare mot Hammarby, vilket öppnade för en del farliga kontringar. På en av dem rev Noring ner Ludwigson och Aron Johansson fastställde slutresultatet 3-1 på en säkert slagen straff i 93:e minuten.

KLIPP: Blåvitt jublade efter Falkenbergs snöpliga självmål (13 september 2020)