Falkenbergs kapten om uppmärksammade intervjun: ”Blir det här viralt nu?”

Falkenbergs målvakt Hampus Nilsson blev utvisad redan i den nionde minuten då AIK bortaslog dem med 5-1 i söndags. Nilsson kapade AIK:s Heradi Rashidi strax utanför straffområdet och de flesta var överens om att det var en solklar utvisning. Men inte lagkapten Tobias Karlsson som försvarade sin målvakt i C Mores intervju.

– Jag läser inte så mycket sociala medier eller tidningar tyvärr. Blir det här viralt nu eller?, säger Karlsson dagen efter till GT.

I intervjun med C More, som har spridit sig på sociala medier, sade Karlsson så här:

– Jag tycker fortfarande att han spelar på boll, men sen så är han uppe med sulan och jag vet inte om det är det domaren tar på. Jag tycker ändå att han går på bollen och jag tycker att det känns ganska hårt med rött kort.

Idag backar Karlsson lite i frågan.

– Som jag sa i går, satsningen är ju röd, så är det ju. Jag tycker inte att domaren gör fel. Det beror på hur han bedömer situationen, om det är frilägesutvisning eller inte, men satsningen är ju röd, det köper jag, säger han till GT.

Efter AIK-förlusten ser det riktigt tufft ut för Falkenberg i allsvenskan. Med två omgångar kvar är de sist i tabellen med en poäng upp till kvalplatsen som nu innehas av Gif Sundsvall.

Se utvisningssituationen i spelaren ovan.