Pierre Bengtsson. Foto: Bildbyrån

”Man vill visa vem som är störst i Norden”

Uppdaterad
Publicerad

Slaget om Öresund väntar när Malmö FF på torsdag tar emot FC Köpenhamn i Europa Leagues andra gruppspelsomgång.

– Det blir en otroligt rolig match med derbykaraktär, säger Pierre Bengtsson, svensk landslagsback i FC Köpenhamn.

Malmölaget åkte hem från Kiev med en knapp förlust i EL:s första omgång. Köpenhamn inkasserade tre poäng när man slog Lugano på hemmaplan. Med ytterligare tre poäng från Malmömatchen tror Köpenhamns Pierre Bengtsson att danskarna kan andas ut. Det ser däremot inte ut att bli en enkel match för köpenhamnarna på Malmö stadion.

– Det kommer bli mycket dueller. Det kommer vara perioder när Malmö dominerar, det kommer vara perioder när vi kommer äga boll. Det blir en fysisk match, säger Bengtsson.

Europa League

Speciell atmosfär

Sotirios Papagiannopoulos har hunnit spela en del matcher i Malmö under sina år i Östersund. Att komma till Malmö stadion beskriver mittbacken som något speciellt.

– Det brukar alltid vara bra tryck hemma hos Malmö, säger Papagiannopoulos. 

Både han och Pierre Bengtsson spelade från start i Köpenhamns match mot Lugano. De hoppas så klart på speltid även mot Malmö.

– Man vill visa vilka som är störst i Norden. Det blir lite snack, men vi får se vilket resultatet blir på torsdag, säger Papagiannopoulos.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet