Målvakten Sofia Lundgren blev en nödlösning för FC Rosengård när Zecira Musovic. Nu har den före detta landslagsmålvakten fått klartecken att fortsätta i klubben, efter Erin McLeods knäskada. Foto: Bildbyrån

FC Rosengård förlänger med Lundgren

Publicerad

Tanken var Sofia Lundgren bara skulle spela i FC Rosengård under två månader. Men när skadorna avlöst varandra hos de ordinarie målvakterna har de svenska mätarna nu valt att förläga med Lundgren.

Den före detta landslagsmålvakten Sofia Lundgren kom till FC Rosengård i mars och kastades in i hetluften direkt.

Tio minuter in i den första kvartsfinalen i Champions League skadade den kanadensiska landslagsmålvakten Erin Mc Leod knät allvarligt. Sofia Lundgren fick hoppa in och stod för stabila insatser i båda kvartsfinalerna.

Nu står det klart att Mc Leod är borta åtminstone året ut och Lundgrens kontrakt förlängs.

– Kontraktet med henne är till slutet av april, men det kommer att förlängas till årets slut, säger Therese Sjögran till Sydsvenskan.

Samtidigt är Zecira Musovic fortfarande hämmad efter sin spricka i armen tidigare i år. Även om den unga målvaktstalangen nu är gipsfri.

På lördag inleds allsvenskan när FC Rosengård tar emot Kristianstad DFF på Malmö IP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer