Foto: Bildbyrån

FC Rosengårds klubbchef slutar

Uppdaterad
Publicerad

FC Rosengårds klubbchef Klas Tjebbes slutar i klubben. En ny chef ska rekryteras under hösten.
”Det känns sorgligt eftersom jag älskar jobbet och klubben och allt den står för”, säger Tjebbes till SVT Sport.

– Jag har blivit presenterad för ett organisationsförslag, där annan person ansvarar för ekonomi och försäljning. Det har jag sett som mina huvuduppgifter så tog jag en funderare och kom fram till att jag säger upp mig. Det är det logiska beslutet i min position, säger Klas Tjebbes.

Klas Tjebbes har varit klubbchef i Rosengård under de två senaste åren.

– Det känns sorgligt eftersom jag älskar jobbet och klubben och allt den står för, säger Tjebbes.

För målvakten Zecira Musovic kom beskedet plötsligt.

– Klart att det är tråkigt. Vi spelare älskar ju Klas och allt han gör för oss. Samtidigt tror jag inte att det kommer att påverka oss sportsligt. Han gör allt det tråkiga arbetet och vi gör ju det roliga. Men det är klart rent personlighetsmässigt kommer vi att sakna honom eftersom han jobbar väldigt nära oss, säger Zecira Musovic.

Klas Tjebbes har under sina år i klubben arbetat mycket med frågor gällande damfotbolls position, genus och den samhällsbyggande kraften som han ser i fotboll.

– Jag älskar alla i den här klubben men jag förstår att man behöver någon annan nu. I alla fall om man utläser det som skett i organisationsförslaget, säger han.

Amir Poursanmad som är sportchef för FC Rosengårds herrar kommer enligt det nya förslaget ta över ansvaret för ekonomi och försäljning.

– Jag är inte arg eller bitter. Sorgligt för min personlig del, förklarar Tjebbes.

– Jag är stolt och nöjd över mina två år i klubben. Jag går rakryggad ur det här. Jag är värderingsstyrd styrd och handlar utifrån det som är rätt i mitt hjärta, avslutar han.

Tjebbes kommer att finnas kvar i klubben tills en ny klubbchef är på plats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer