Foto: Bildbyrån

Zlatans avtryck – ett strupgrepp men inga mål

Uppdaterad
Publicerad

En irriterad Zlatan Ibrahimovic gjorde avtryck i mötet med Fenerbahçe men inte genom att göra mål utan att mucka gräl med dansken Simon Kjaer i det turkiska laget. Svensken tog strupgrepp på dansken efter en situation där båda spelarna knuffat varandra. ”Han är typen som är arrogant och skjuter fram bröstet”, sa Kjaer efter matchen, som turkarna vann med 2-1.

Det tog bara en dryg minut innan hemmafansen i Istanbul fick anledning att skrika ut sin glädje. Ett makalöst mål fick de se. På ett inlägg från vänsterkanten av Hasan Ali Kaldırım svarade Moussa Sow för ett cirkusnummer – en regelrätt cykelspark från straffområdeslinjen. En perfekt träff och De Gea i United-målet var helt chanslös....

Den enes död den andres bröd brukar man säga. Efter en knapp halvtimme  tvingades Paul Pogba  gå av plan och in kom Zlatan Ibrahimovic.  Den franske mittfältsstjärnan haltade länge innan han tvingades ge upp.

Europa League

United växte med bytet, fick uppfarten och pressade högre upp i turkiska straffområdet. Chanser kom men inga särskilt vassa.

Zlatan utan Kjaerlek

Det som däremot hände var att irritationen växte hos båda lagen och särskilt hos Ibrahimovic och dansken Simon Kjaer efter en löpduell. Efter en knuff av svensken svarade dansken och Zlatan markerade ordentligt vad han tyckte om det. Med ett bestämt grepp kring hakan och halsen höll Zlatan fast Kjaer. Domaren fick sära spelarna åt och Zlatan tryckte dessutom till domaren i ilskan.

– Han är typen som är arrogant och skjuter fram bröstet. Det är hans sätt att spela, sa Kjaer till Kanal 9 om händelsen.

– Jag tar det inte så allvarligt. Det är inte första gången jag spelar mot honom och han reagerar. Så det har jag inga problem med. Det är en del av spelet, vi gick emot varandra och det är inte mer med det, förtydligade Kjaer.

Zlatan själv sa inget efter matchen men uttalade sig i sin app om händelsen.

– Inget speciellt

twitteromzlatan

De Gea chanslös igen

Känslorna hjälpte United föga. Istället för en kvittering kom en ny kalldusch för engelsmännen i den 59:e minuten.  Och det var Zlatan Ibrahimovic som låg bakom den genom att orsaka en frispark utanför straffområdet.  Jermaine Lens klev fram. Med en perfekt skruvad boll över United-muren så stod än en gång De Gea och bara kunde titta på bollen som gick in målvaktens vänstra kryss.

Rooney-kanon betydelselös

En gnista hopp tändes i United-lägret i den 89:e minuten när Wayne Rooney från ingenstans, ca 30 meter ut, fick på en riktig hästspark som var lika otagbar för turkiska målvakten Volkan Demirel som de båda första Fenerbahçe-målen var för De Gea.

Slutforceringen gav inget för United utan turkarna vann med 2-1 och gör Uniteds läge i grupp A bekymmersamt. Detsamma kan sägas om läget för svenske stjärnan i laget.  Bänkning, mållös, förlust och mål för anfallskollegan Rooney – inte den bästa dagen för Zlatan Ibrahimovic.

Ibrahimovic har nu spelat sex raka matcher, fyra i ligan och två i cupspel, utan att näta.

– Vi får jaga mål hela matchen, så det blir en helt annan match än vi ville, sa Ibrahimovic i sin app efteråt.

– Jag kommer in och försöker, sa han om sin egen insats.

nyzlatantweet

Alla resultat från kvällens Europa League finns i vår resultatservice.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet