Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fifas vändning: Tillåter regnbågsfärger under VM Foto: TT

Fifas vändning: Tillåter regnbågsfärger under VM

Uppdaterad
Publicerad

Först sa man nej till såväl journalister som supportrar att bära regnbågsfärgerna under VM.

Nu kommer vändningen.

Enligt The Independent tillåter nu Fifa regnbågsfärgade kläder under mästerskapet.

Flera personer, journalister och supportrar, har tidigare stoppats när de försökt ta sig in på VM-arenorna då de burit just regnbågsfärgade kläder.

En av de som gripits är den amerikanska journalisten Grant Wahl, som stoppades inför USA:s premiärmatch mot Wales då han bar en t-shirt med en regnbågssymbol. Han fick därefter sitta arresterad i en halvtimme innan han släpptes.

Men nu upphäver alltså Fifa det här förbudet, rapporterar The Independent.

Jonas Eriksson: ”Bättre sent än aldrig”

”Fifa har meddelat landslagsförbunden att regnbågsflaggan inte kommer att vara förbjuden vid arenorna under de kommande matcherna”, skriver tidningen.

– Det är bra att man gör om och gör rätt om man har gjort fel från början. Bättre sent än aldrig. Kan det här föras vidare in på planen, att det kan bli tillåtet där vore fullt normalt. Det visar i så fall att Fifa har en viss lyhördhet för det mest självklara och basala, säger SVT:s expert Jonas Eriksson.

Om ”One Love”-bindeln, som förbjudits, påverkas av detta beslut är alltjämt oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.