Finland förlorade mot Belgien efter självmål

Finland såg länge ut att kryssa mot Belgien.

Men då gjorde målvakten Lukas Hradecky självmål.

Belgien vann till slut med 2-0.

I de första minuterna var Finland med i matchen. Sen var det en enkelriktad gata, där den enda vägen förde de belgiska spelarna mot Finlands mål. Belgien dominerade, byggde upp momentum och skapade några chanser.

Men att 0-0 stod sig in i den andra halvleken har de finska spelarna målvakten Lukas Hradecky att tacka.

Fotbolls-EM

I slutet av den andra halvleken avlossade Jeremy Doku ett skott, och Hradecky fick sträcka på sig rejält för att få en hand på bollen.

Efter pausen fortsatte Belgien på samma spår och i den 67:e minuten spelade Kevin De Bruyne in till Romelu Lukaku som placerade in bollen bakom Hradecky.

Målet dömdes vidare bort på grund av en hårfin offside.

Hradecky skickade in bollen i egen kasse

Men målet skulle komma – Hradecky som varit anledningen till att Finland hållit sig kvar i matchen, kommer nu istället att påminnas om misstaget som sänkte Finlands slutspelschanser. Thomas Vermaelen mötte en hörna med pannan som gick i stolpen för att sedan studsa på Hradecky som sedan kämpade för att bollen inte skulle gå över linjen.

Finland ur balans och samspelet mellan De Bruyne och Lukaku uppenbarade sig igen med endast tio minuter kvar av ordinarie tid.

De Bruyne passade bollen till Inter-anfallaren som stod mitt i boxen, och borrade enkelt in bollen.

Matchen slutade 2-0 till Belgien, vilket innebär att Finland nu måste förlita sig på andra resultat för att gå vidare till slutspel.

MER FOTBOLL: Se pinsamma tabben mot Danmark