Hasse Backe fick en tung start som finsk förbundskapten. Foto: TT/Montage SVT

Svensk storseger mot Backes Finland

Uppdaterad
Publicerad

Hasse Backes första match som finsk förbundskapten slutade i storförlust.

Erik Hamrén och kompani vann med klara 3–0.

Patrik Carlgren höll tätt i debuten och allsvenskans skyttekung Emir Kujovic gjorde sitt första landslagsmål.

Efter 1–1 mot Magnus Pehrssons Estland avslutades januariturnén i Abu Dhabi med ett möte med en annan svensk förbundskapten. Hasse Backe gjorde sin första match som ansvarig för Finland men fick se Sverige ta kommandot från start.

Nära ett ledningsmål i den 24:e minuten när Viktor Claesson dundrade ett distansskott i ribban. I stället kom målet på straff i slutet av första halvlek. Mikael Ishak fälldes och Emil Salomonsson var säkerheten själv från elva meter.

Herrlandslaget i fotboll

Carlgren höll tätt i debuten

Den andra halvleken hann knappt börja innan framtidsmannen Melker Hallberg bombade in 2–0. Och efter en timme ökade Emir Kujovic på ytterligare. Det var den allsvenske skyttekungens första mål i landslagsdressen.

Målvakten Patrik Carlgren, en av de stora U21-hjältarna från i somras, gjorde sin första A-landskamp och höll tätt i 62 minuter innan han byttes ut mot Örebros Jacob Rinne.

Första segern för året

Sverige var nära att spä på siffrorna ytterligare men vann med 3–0. Det var en nöjd och belåten förbundskapten som mötte media efteråt.

– Härligt med första segern för året och vårt uppträdande. Defensiven satt bra och anfallsspelet såg betydligt bättre ut den här matchen än senast, säger förbundskapten Erik Hamrén till TV4.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet