Firar Hamrén med en bugg?

Publicerad

Sverige är EM-klart! I natt lär landslaget fira. Frågan är bara hur. För Erik Hamrén kanske det blir med en bugg, som i Skavlan 2009.

Efter ett tufft kvalspel, där Erik Hamrén stundtals varit hårt kritiserad och ifrågasatt, är det svenska landslaget nu klart för EM i Frankrike 2016.

Hur laget kommer att fira är oklart. Men helt osannolikt är det nog inte att Erik Hamrén tar sig en bugg.

När han var nytillträdd förbundskapten 2009 bertättade han bland annat om sin gamla karriär som buggdansare, där han bland annat deltog i SM.

Det hela slutade med att han bjöd på några danssteg, tillsammans med EU-parlamentarikern Eva Joly.

”Varför valde hon mig?”

I klippet här ovanför ser du hela intervjun med Hamrén där han även talade om bland annat kärleken till sin fru Agneta.

– Ibland undrar jag varför hon valde mig. Hon är vacker, hon är smart, hon är intilligent. Hon skulle kunna bli vad som helst. Och så valde hon mig! Ibland så undrar jag varför. Men jag är väldigt tacknämlig och tacksam till det, sade han, varpå Fredrik Skavlan frågade hur han träffade henne:

– Jag skulle köpa en flygbiljett i Sundsvall. På den tiden var jag singel och ungkarl och ofta ute på byn, som ni säger i Norge. Och så gick jag in och skulle köpa en biljett då jag hade en veckas fotbollsledigt. Och så sitter en fantastisk tjej där! Och jag tänkte: ”Wow!”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer