Foto: Ettanplay

Firar sitt hattrick – och blir utvisad

Uppdaterad
Publicerad

Mehmed Dresevic firade ett fullbordat hattrick i Norrbys 6-1-seger mot Tvååker genom att springa upp på läktaren och applådera sig själv.

Problemet?

Han hade ett gult kort sedan tidigare och fick syna det röda kortet.

Norrby jagar uppflyttning till superettan från division 1 och segertåget fortsätter. Efter en 6-1-seger hemma mot Tvååker i går kväll parkerar Norrby på kvalplats till superettan, två poäng bakom serieledande Öster.

6-1-segern mot Tvååker var också minst sagt händelserik. Allra mest hände kring Norrbys mittback Mehmed Dresevic. 24-åringen hann med att göra tre mål, fira på läktaren, och bli utvisad.

Det var efter det tredje målet som Dresevic sprang upp på läktaren, satte sig ner, och applåderade sitt eget hattrick.

”Jag blev lite chockad”

Det gick inte hem hos domare Alexander Pavlovic som plockade upp det gula kortet. Och med en varning från tidigare i matchen resulterade det i ett rött kort för Dresevic, och utvisning.

– Jag tänkte inte alls egentligen. Det blev en spontan reaktion. Det är inte ofta en mittback gör tre mål. Jag visste inte vad jag skulle göra men så kom jag på att jag sett på Youtube hur en kille firade så där. Så slutade det med att jag hamnade på läktaren och klappade åt mig själv, säger Dresevic med ett skratt.

Norrby-spelaren var inte medveten om att han riskerade ett gult kort genom att lämna planen och ta sig upp på läktaren.  

– Då blev jag lite chockad. Jag hade inte tänkt på det, jag trodde inte att jag skulle få ett gult kort för det faktiskt.

Regeln är annars att om man klättrat upp på läktaren så ska man ha gult kort.

– Ja, det ska man, va? När jag såg det på nätet så såg jag inte att han fick kort så…

Får böta

Den ovane målskytten bjöd på ett liknande målfirande redan efter sitt första mål i matchen. Utan att varnas.

– Efter det första målet gjorde jag ungefär likadant. Då gick jag åt sidan av planen och klappade åt mig själv, säger han med ett skratt.  

Vad sa domaren?

– Han sa inte så mycket. Jag blev arg och frågade varför och han sa bara ”nej, gult kort”. Då gick jag bara därifrån och insåg att jag hade gjort ett misstag.

Och vad sa dina lagkamrater?

– De var glada att jag gjorde tre mål. Men jag fick böter för kortet också. Till lagkassan. Så de blev mest överlyckliga över det.

Hur mycket får du böta?

– Det tänker jag inte berätta. Det är lite för mycket men jag får ta den smällen.

Avstängd till nästa match

Dresevic var redan efter det gula kortet avstängd till lördagens match borta mot Höllviken.  

– Ja, nu är jag avstängd. Men jag ligger kvar på två gula fortfarande, så det var lite klantigt. Så i stället för att nollställa det så står jag kvar på två gula på grund av utvisningen. Det är lite tråkigt, men vi har så pass bred trupp och jag tror att vi klarar av det bra ändå.

Med tio omgångar kvar att spela lever fortfarande drömmen om avancemang till superettan för Norrby och Mehmed Dresevic.

– Vi har åtta matcher obesegrade så det har gått riktigt bra på slutet. Tabellen talar för sig själv. Vi tar en match i taget och inget annat så får vi se hur långt det räcker.

Bilder från Ettanplay.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.