Meningsskiljaktigheter mellan förbundet och spelarna. Foto: Bildbyrån

Fischer: ”Det får stå för honom”

Uppdaterad
Publicerad

Generalsekreterare Håkan Sjöstrand mötte damlandslagets bojkott med förvåning – och menade att parterna bestämt att man skulle enas om ett nytt avtal under kommande vecka.

Det är något försvarsgeneralen Nilla Fischer anser får stå för honom. 

När SVT Sport träffade en förvånad svensk generelsekreterare Håkan Sjöstrand, med anledning av damlandslagets beslut att bojkotta Fotbollsgalan.

– Vi hade en återkoppling så sent som i går, där vi var överens om att försöka hitta en överenskommelse under nästa vecka. Utifrån det är jag besviken över det här.  Nu måste vi ta reda på om det har hänt något, och vad i så fall, säger Sjöstrand.

Damlandslaget i fotboll

”Inte tillräckligt bra i dagsläget”

Det är ett uttalande vi låter spelaren Nilla Fischer kommentera.

– Det uttalandet får stå för honom. Vi vill ju också ha en lösning nästa vecka, men att han blev förvånad får stå för honom, säger Fischer.

Menar du att ni inte hade en sådan överenskommelse?

Alla vill ju att det ska bli ett avtal som är bra för alla parter – vi tycker inte att det är tillräckligt bra i dagsläget. Så klart hoppas vi på en lösning nästa vecka. Det finns en tidsaspekt i detta, det har gått så pass lång tid att komma överens, säger Nilla Fischer.

”Förtjänar respekt”

Wolfsburg-proffset vill inte gå in på detalj var i avtalet som parterna inte möts. Men säger att spelarna nu har nått en gräns och att man inte vill vänta längre.

– Det är ju tydligt att vi inte kommit överens. Vi känner att vi förtjänar ett bättre avtal. Vi vill ha den respekt vi också förtjänar – vi hoppas att det avspeglar sig i ett kommande avtal, säger Fischer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet